Konferencia Megnyitó

183

Konferencia Megnyitó


A 2013-ban rendezett MUZEUM@DIGIT Múzeumi Digitalizálási Konferencia nagy sikerére való tekintettel a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja sorozatteremtő szándékkal 2014-ben is megrendezte a MUZEUM@DIGIT konferenciát november 5-én és 6-án.

A múzeumi és más közgyűjteményi területen dolgozó kollégák számára szervezett kétnapos rendezvény célja volt, hogy nemzetközi kitekintéssel bemutassuk és megvitassuk a digitális múzeum, a múzeumi digitalizálás újdonságait, jelenlegi trendjeit és perspektíváit, a gyűjteménykezelő rendszereket, valamint az internet alapú (webes) megjelenési formákat. Témáink között megtalálhatóak voltak a 2014–2020-as időszak fejlesztési lehetőségei, különböző aggregációs és digitalizálási projektek, valamint a digitális technológia által nyújtott lehetőségek (storytelling, 3D, stb.). 

A rendezvényen a hivatalos program mellett idén is lehetőség nyílt a múzeumi digitalizálás és informatika területéhez kapcsolódó hazai piaci szereplők tevékenységének megismerésére is.

több kevesebb


Dokumentáció, Információ menedzsment, Muzeológia

MUZEUM@DIGIT, konferencia

5:43

2014. november 5.

Szabó Dóra

2015. február 27.

183
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/hu/embed/9864" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés