Konferencia Megnyitó

238

Konferencia Megnyitó


A 2013-ban rendezett MUZEUM@DIGIT Múzeumi Digitalizálási Konferencia nagy sikerére való tekintettel a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja sorozatteremtő szándékkal 2014-ben is megrendezte a MUZEUM@DIGIT konferenciát november 5-én és 6-án.

A múzeumi és más közgyűjteményi területen dolgozó kollégák számára szervezett kétnapos rendezvény célja volt, hogy nemzetközi kitekintéssel bemutassuk és megvitassuk a digitális múzeum, a múzeumi digitalizálás újdonságait, jelenlegi trendjeit és perspektíváit, a gyűjteménykezelő rendszereket, valamint az internet alapú (webes) megjelenési formákat. Témáink között megtalálhatóak voltak a 2014–2020-as időszak fejlesztési lehetőségei, különböző aggregációs és digitalizálási projektek, valamint a digitális technológia által nyújtott lehetőségek (storytelling, 3D, stb.). 

A rendezvényen a hivatalos program mellett idén is lehetőség nyílt a múzeumi digitalizálás és informatika területéhez kapcsolódó hazai piaci szereplők tevékenységének megismerésére is.

More Less


Documentation, Information management, Museology

5:43

5 November, 2014

Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ

27 February, 2015

238
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/en/embed/9864" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download