A Balázs-Diák I-Doctum Interaktív tanári programcsomagja

542

A Balázs-Diák I-Doctum Interaktív tanári programcsomagja


Több éves tapasztalatunk, hogy az oktatási fejlesztések általában csak a technikai (hardver) fejlesztésekben merülnek ki, a tárgyi fejlesztéshez általában nem társul tananyag (szoftver) fejlesztés, még inkább nem igazán gondolnak a felhasználó pedagógusra (menverre).
Sajnos az interaktív tábla megjelenésével is hiányoztak a szemléltetést, feldolgozást segítő kész tananyagok, tanári segédletek. Cégünk, a Balázs-Diák Kft. ebből a megfontolásból kezdte meg az interaktív tananyag fejlesztését 10 tantárgyból (környezetismeret, magyar, matematika, történelem, angol, német, fizika, kémia, biológia, földrajz). A tananyagszerzőink mind gyakorló pedagógusok, a szakma ismert és elismert személyiségei.
Tananyagunkban elsősorban a képi megjelenítésre, az interaktivitásra helyeztük a hangsúlyt, így sok, máshol nem látható, képet, animációt, valamint másként nem láttatható, nem modellezhető folyamatot, kísérletet építettünk bele. A tananyag elsajátítását interaktív tanulói feladatokkal erősítjük.
Előadásomban kész tananyagunkat mutatom be, betekintve egy-egy tantárgy anyagába, lehetőségeibe, bemutatva a tananyag szerkezetét, egyszerű kezelését, jó szívvel ajánlva a hallgatóságnak.

több kevesebb


Agria Média 2008 és ICI-8 Információtechnikai és Oktatástechnológiai Konferencia és Kiállítás

Informatika, Oktatás, Számítógéppel támogatott oktatás, Oktatási multimédia

oktatás, elektronikus tanulási környezet, elektronikus tananyag, elektronikus tananyag fejlesztés, informatika, multimédia

Nagy Kálmán (előadó)

18:52

2008. október 27.

Jakubik Gábor

2010. december 6.

542
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/hu/embed/2401" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>