A Lego Mindstorm használatának vizsgálata a magyar és a német informatikaoktatásban

723

A Lego Mindstorm használatának vizsgálata a magyar és a német informatikaoktatásban


A Lego Mindstorm csomag jól használható az informatika oktatásban segítve a programozási alapismeretek elsajátítását. Németországban már az 5. osztálytól kezdve használják azokban a tartományokban, ahol az informatikaoktatás része a programozási ismeretek elsajátítása is. Használatával a diákok egy robot mozgását keresztül érzékelik az általuk készített program működését, tehát nem egy képernyőn megjelenő szöveg, vagy ábra a program eredménye. Az egyszerű építőköveken túl lehet például java-ban is programozni a robotokat, melynek révén a középiskolai, illetve felsőoktatási szintnek megfelelő alkalmazások is készíhetők vele. Magyarországon sajnálatosan csak kevés helyen használják. Ezek közül is jellemzően a felsőoktatásban a robotika területén, illetve pár középiskolában a programozás oktatásnál. Van, ahol felismerték a hasznosságát és C proramozás előtt a programozási alapokat ennek segítségével rakják le.

További előnye, hogy a projektmunka is megismerhető a Lego Mindstorm segítségével és Németországban a diákok már a középiskolában bonyolult programokat készítenek csapatmunkában.

több kevesebb


Agria Média 2008 és ICI-8 Információtechnikai és Oktatástechnológiai Konferencia és Kiállítás

Informatika, Programozás, Oktatás

informatika oktatás, programozás, Lego Mindstorm, Magyarország, Németország

Kiss Gábor (előadó)

14:14

2008. október 28.

Jakubik Gábor

2010. december 6.

723
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/hu/embed/2393" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>