20. századi tiszti életutak

166

20. századi tiszti életutak


Múltról mindenkinek sorozatunkban február 25-én Gottfried Barna főlevéltáros előadásával elindult az az előadássorozat, amelyben 20. századi tiszti életutakat mutatunk be.
 
Az előadó figyelme a Székely Hadosztály történetének kutatása közben terelődött a két tisztre, Kővári Marcellre és Verbőczy Kálmánra. Az előadásnak köszönhetően nemcsak a két főszereplő életének eseményeibe, hanem az adott korszak sajátosságaiba, mindennapjaiba is bepillantást nyerhettünk. Gottfried Barna kutatásainak eredményei mellett a feltárt forrásokat is megosztotta a hallgatósággal, idézetekkel színesítve előadását. Immár hagyományosnak tekinthető, hogy rendezvényeinket a látogatók és az előadó között kialakult kötetlen beszélgetés zárja, mely ebben az esetben sem volt másként. A programsorozatban és a honlapunkon is a későbbiekben folytatódik a figyelemre méltó tisztek életének bemutatása.

More Less


Múltról mindenkinek

History, Contemporary history

hadtörténet, levéltár

Barna Gottfried (lecturer)

46:56

25 February, 2013

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára Magyar Nemzeti Levéltár

26 February, 2013

166
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/en/embed/6027" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download