K2 - Hubay Miklós: A szemantikus adatpublikáció gyakorlati kérdései – tények és mítoszok

490

K2 - Hubay Miklós: A szemantikus adatpublikáció gyakorlati kérdései – tények és mítoszok


A szemantikus web technológiájának alkalmazása sok közgyűjtemény számára többoldalú kihívást jelent. Új szemléletmódot, a könyvtári feldolgozás munkafolyamatának teljes átalakítását, érthetetlen informatikai hókuszpókuszokat foglal magába – vagy mégsem? Valójában a könyvtártudomány és informatika nagyon szerencsés egymásra találásának vagyunk szemtanúi, amely két szempontból is gyümölcsöző a könyvtárosok számára. Az előadásban áttekintést adunk a fejlődési folyamat legfontosabb mérföldköveiről, amelyek előkészítették a napjainkban is zajló változást, majd pedig szót ejtünk a könyvtárak előtt álló feladatokról és választási lehetőségekről, amikor azok a szemantikus weben történő megjelenésről döntenek.

Az előadás 2019. május 21-én a Digitális tartalom, digitális szolgáltatás - K2 továbbképzési sorozat keretében a Körkép az egyetemi kutatásokról című szakmai műhelynapon hangzott el, melyet a Könyvtári Intézet szervezett.

More Less


Digitális tartalom, digitális szolgáltatás - K2 továbbképzési sorozat, Körkép az egyetemi kutatásokról

Library science

KI,OSZK

33:19

21 May, 2019

K2 Kísérleti műhely

4 June, 2019

490
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/en/embed/32867" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>