K2 - Pápai Dóra: A modern formai feltárás lehetőségei: mi micsoda a korszerű katalogizálásban?

429

K2 - Pápai Dóra: A modern formai feltárás lehetőségei: mi micsoda a korszerű katalogizálásban?


különböző könyvtári fórumokon és a szaksajtóban szinte kikerülhetetlen téma a katalogizálás megújítása, ami legalább annyi innovatív ötletet kínál, mint amennyi kérdést és bizonytalanságot felvet. Az előadás célja, hogy áttekintést adjon a MARC, a Dublin Core, az RDA és a BIBFRAME rendszerekről, bemutassa a különböző katalogizálási eszközök, formátumok, szabványok, modellek mibenlétét és alkalmazási környezeteit. Az összehasonlítás során megismerhetjük az egyes formai feltárási eljárások közötti hasonlóságokat és különbségeket, ezáltal betekintést nyerhetünk a katalogizálás fejlődésébe és mai helyzetébe, ami nem utolsósorban segít kontextusba helyezni az RDA-hoz vezető utat.

Az előadás 2019. május 21-én a Digitális tartalom, digitális szolgáltatás - K2 továbbképzési sorozat keretében a Körkép az egyetemi kutatásokról című szakmai műhelynapon hangzott el, melyet a Könyvtári Intézet szervezett.

More Less


Digitális tartalom, digitális szolgáltatás - K2 továbbképzési sorozat, Körkép az egyetemi kutatásokról

Library science

KI,OSZK

15:26

21 May, 2019

K2 Kísérleti műhely

4 June, 2019

429
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/en/embed/32864" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>