K2 - Szüts Etele: Kulturális örökségünk digitalizálásának problémái

436

K2 - Szüts Etele: Kulturális örökségünk digitalizálásának problémái


Akik közgyűjteményekben dolgoznak, tudják, hogy a hazai közgyűjteményi és közművelődési intézményekben tárolt magyar kulturális örökség digitalizációjának megvalósítására nem jellemző a folytonosság. Gyakoriak a párhuzamosságok és a megszűnő, újrainduló projektek, melyek – ettől még – hatással vannak a következő nemzedékek műveltségére, olvasási és kutatási szokásaira is.  Szüts Etele, kutatásában a Neumann-ház létrejöttétől a napjainkban formálódó új közgyűjteményi online keresőrendszer, a Nemzeti Adattár Projekt (NAP) létrejöttéig vizsgálja a stratégiákat, a módszereket és az eredményeket. A megfogalmazott, kitűzött célokat összevetette a megvalósult eredményekkel, továbbá a felmerülő problémákat tanulmányozta tudományos igényességgel, rendszerezte a tanulságokat. 

Az előadás 2019. május 21-én a Digitális tartalom, digitális szolgáltatás - K2 továbbképzési sorozat keretében a Körkép az egyetemi kutatásokról című szakmai műhelynapon hangzott el, melyet a Könyvtári Intézet szervezett.

More Less


Digitális tartalom, digitális szolgáltatás - K2 továbbképzési sorozat, Körkép az egyetemi kutatásokról

Library science

KI,OSZK

18:06

21 May, 2019

K2 Kísérleti műhely

4 June, 2019

436
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/en/embed/32861" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>