K2 - Sudár Annamaria: Bibliotheca Corvina Virtualis

1067

K2 - Sudár Annamaria: Bibliotheca Corvina Virtualis


2018 őszén indult útnak a megújított corvina-honlap, a Bibliotheca Corvina Virtualis http://corvina.hu. Az arculatban, tartalmában és informatikai hátterében is újratervezett szolgáltatás távlati célja Hunyadi Mátyás magyar király (1458–1490) uralkodói könyvtára, a Bibliotheca Corvina virtuális rekonstrukciója. Az elkövetkező években – együttműködve a corvinakutatás magyarországi és külföldi szereplőivel, valamint a kódexeket őrző gyűjteményekkel – folyamatosan gyarapítjuk az oldalakon közzétett információkat, adatokat, valamint szeretnénk szolgáltatásunk keretében minél többet közzétenni az Európában és az Egyesült Államokban őrzött corvinakódexek virtuális változataiból.
Az előadásban – e távlati célok mellett – a honlapról, mint a tudományos kapcsolattartás, az online kommunikáció többrétegű lehetőségéről is szót ejtünk. 

A Könyvtári Intézet 2019. március 19-én a Digitális tartalom, digitális szolgáltatás - K2 továbbképzési sorozat keretében szakmai műhelynapot szervezett Online kommunikáció és marketing a könyvtárakban címmel, az Országos Széchényi Könyvtár Dísztermében.

More Less


Digitális tartalom, digitális szolgáltatás - K2 továbbképzési sorozat, Online kommunikáció és marketing a könyvtárakban

Library science

Annamária Sudár (lecturer)

26:52

19 March, 2019

K2 Kísérleti műhely

26 March, 2019

1067
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/en/embed/30258" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>