K2 - Jávorka Brigitta: Felmérés a könyvtárosok helyzetéről, társadalomban betöltött szerepéről

212

K2 - Jávorka Brigitta: Felmérés a könyvtárosok helyzetéről, társadalomban betöltött szerepéről


Jávorka Brigitta a Könyvtári Intézet Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztálya által 2018 májusában készített kérdőíves felmérés eredményeit ismertette előadásában. Az adatfelvétel a hazai könyvtárosok körében az ALMPUB nemzetközi projekt keretében történt. Több mint 1300-an adtak választ a könyvtár és a könyvtárosok társadalomban betöltött szerepével kapcsolatban feltett kérdésekre. A terjedelmes kérdőív és a minta nagysága miatt az előadásban csupán egy-egy kiemelt kérdés elemzésére volt lehetőség. Az előadó a témákat azonban úgy válogatta, hogy a könyvtárosok fluktuációja kerüljön a középpontba, hiszen ez az egyik oka annak, hogy miért is olyan fontos az egyetemisták támogatása. 

Az előadás 2018. május 25-én a Korszerű könyvtár, korszerű szolgáltatások - K2 továbbképzési sorozat keretében az  Egyetemi technológiai kutatások című szakmai műhelynapon hangzott el, melyet a Könyvtári Intézet szervezett.

More Less


Korszerű könyvtár, korszerű szolgáltatások - K2 továbbképzési sorozat, Egyetemi technológiai kutatások

Library science

Brigitta Jávorka (lecturer)

19:39

25 May, 2018

K2 Kísérleti műhely

17 October, 2018

212
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/en/embed/28359" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>