Adatforgalom és mobilkommunikáció az Egerfood rendszerben

240

Adatforgalom és mobilkommunikáció az Egerfood rendszerben


A cikkben bemutatjuk az Eszterházy Károly Főiskolán megalakult Regionális Tudásközpontban kutatott és kialakított élelmiszerbiztonsági nyomkövető rendszer hátterét, az ebből következő követelményeket, és a követelmények által az informatikai rendszer felé megjelenő elvárásokat és azok megvalósítását.

Összetett feladat a fogyasztó-központú rendszer kiépítése, mely gyors és költséghatékony információhoz juttatja a fogyasztókat, az élelmiszer termelőket és az érintett hatóságokat. Mindemellett teljesíti a nyomkövető rendszer szigorú elvárásait a titkosítással és az adatbiztonsággal kapcsolatban.

A kialakított információs rendszer már a projektben résztvevő cégek telephelyein is minimum kétrétegű architektúra, ami VPN kapcsolaton keresztül kapcsolódik a központi kommunikációs szerveren keresztül a központi adattárházhoz. Be szeretnénk mutatni, hogy az adatok keletkezési helyétől kiindulva, hogyan biztosítjuk a megfelelő szintű titkosítást és adatbiztonságot a helyi puffer-szerverekig, majd onnan a kommunikációs szerveren keresztül az adattárházig. Az adatok feltöltése mellett biztosítottuk az adat visszakeresés biztonságát is. Ennek érinteni kellett a publikusan elérhető webes, a wapos és a projektben résztvevők részére a privát adatelérést is.

More Less


Agria Media 2008 and ICI-8 Information Technology and Education Technology Conference and Exhibition

Informatics, Food quality, Food safety

élelmiszerbiztonság, élelmiszerbiztonsági nyomkövető rendszer, informatika, adatbiztonság,

Dr. Tibor Radványi (lecturer)

21:09

28 October, 2008

Gábor Jakubik

6 December, 2010

240
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/en/embed/2407" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>