K2 - Bognár Noémi Erika: Közösségi iroda a könyvtárban

1546

K2 - Bognár Noémi Erika: Közösségi iroda a könyvtárban


Napjainkban egyre többen indítanak startup cégeket, vállalkozásokat vagy szabadúszóként dolgoznak. Ennek a célcsoportnak a kiszolgálására jöttek létre a közösségi irodák, amelyek már Magyarországon is elterjedőben vannak. A közösségi irodák általában piaci alapon működő helyek, amelyek kreatív környezetet, teret, infrastruktúrát adnak a vállalkozások napi szintű menedzseléséhez. A használók egymást inspirálhatják, új, szakmai kapcsolatok, együttműködések kialakítása válik lehetővé ezeken a helyeken. 
A könyvtárak alacsony intenzitású találkozóhelyként való működése lehetővé teszi közösségi iroda kialakítását az intézményekben, ezzel egy új típusú szolgáltatás jöhetne létre. A könyvtárak az alapszolgáltatásaikkal kiegészülve, a megfelelően kialakított tereken túl a szakmai információkat is nyújtani tudják. Az előadás a nemzetközi jó gyakorlatokat, felmerült kérdéseket, problémákat kívánja feltárni, valamint irányt adni a hazai gyakorlatba való bevezetésre.

Az előadás 2017. november 30-án a Korszerű könyvtár, korszerű szolgáltatások - K2 továbbképzési sorozat keretében a Könyvtárak új szerepben: Innovatív szolgáltatások című szakmai műhelynapon hangzott el, melyet a Könyvtári Intézet szervezett.

More Less


Korszerű könyvtár, korszerű szolgáltatások - K2 továbbképzési sorozat, Könyvtárak új szerepben: Innovatív szolgáltatások

Library science

19:03

30 November, 2017

K2 Kísérleti műhely

13 December, 2017

1546
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/en/embed/18321" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>