K2 - Tóth Máté: Könyvtári digitalizálás Magyarországon

584

K2 - Tóth Máté: Könyvtári digitalizálás Magyarországon


2017 nyarán a Könyvtári Intézet Kutatási és szervezetfejlesztési osztályán felmérést végeztünk a hazai könyvtárak digitalizálási tevékenységéről. A felmérésben arra kerestük a választ, hogy Magyarországon hány helyen, milyen formában és milyen eszközparkkal folyik digitalizálási tevékenység; rendelkeznek-e az intézmények digitalizálási stratégiával; melyek az intézménytípusok által megfogalmazott prioritások; dokumentum- és könyvtártípusonkénti bontásban mekkora mennyiségű dokumentumot digitalizáltak az egyes intézmények és milyen nagyságrendű az előttünk álló munka; milyen formátumokban tárolják és szolgáltatják a könyvtárak a digitalizált képes és szöveges tartalmakat; valamint, hogy tisztában vannak-e a tartalmaik szerzői jogi státuszával.

Az előadás 2017. szeptember 26-án a Korszerű könyvtár, korszerű szolgáltatások - K2 továbbképzési sorozat keretében A könyvtári digitalizálás jelene és jövője című szakmai műhelynapon hangzott el, melyet a Könyvtári Intézet szervezett.

More Less


Korszerű könyvtár, korszerű szolgáltatások - K2 továbbképzési sorozat, A könyvtári digitalizálás jelene és jövője

Library science

Máté Tóth (lecturer)

22:07

26 September, 2017

K2 Kísérleti műhely

2 October, 2017

584
<iframe width="480" height="385" src="http://videotorium.hu/en/embed/17328" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>