Adatforgalom és mobilkommunikáció az Egerfood rendszerben

240

Adatforgalom és mobilkommunikáció az Egerfood rendszerben


A cikkben bemutatjuk az Eszterházy Károly Főiskolán megalakult Regionális Tudásközpontban kutatott és kialakított élelmiszerbiztonsági nyomkövető rendszer hátterét, az ebből következő követelményeket, és a követelmények által az informatikai rendszer felé megjelenő elvárásokat és azok megvalósítását.

Összetett feladat a fogyasztó-központú rendszer kiépítése, mely gyors és költséghatékony információhoz juttatja a fogyasztókat, az élelmiszer termelőket és az érintett hatóságokat. Mindemellett teljesíti a nyomkövető rendszer szigorú elvárásait a titkosítással és az adatbiztonsággal kapcsolatban.

A kialakított információs rendszer már a projektben résztvevő cégek telephelyein is minimum kétrétegű architektúra, ami VPN kapcsolaton keresztül kapcsolódik a központi kommunikációs szerveren keresztül a központi adattárházhoz. Be szeretnénk mutatni, hogy az adatok keletkezési helyétől kiindulva, hogyan biztosítjuk a megfelelő szintű titkosítást és adatbiztonságot a helyi puffer-szerverekig, majd onnan a kommunikációs szerveren keresztül az adattárházig. Az adatok feltöltése mellett biztosítottuk az adat visszakeresés biztonságát is. Ennek érinteni kellett a publikusan elérhető webes, a wapos és a projektben résztvevők részére a privát adatelérést is.

több kevesebb


Agria Média 2008 és ICI-8 Információtechnikai és Oktatástechnológiai Konferencia és Kiállítás

Informatika, Élelmiszer-minőség, Élelmiszer-biztonság

élelmiszerbiztonság, élelmiszerbiztonsági nyomkövető rendszer, informatika, adatbiztonság,

Dr. Radványi Tibor (előadó)

21:09

2008. október 28.

Jakubik Gábor

2010. december 6.

240
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/hu/embed/2407" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>