Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Kodály módszer a pedagógusképzésben

543

Kodály módszer a pedagógusképzésben


Magyarországon valamennyi oktatási intézményben, amelyre a pedagógiai karon felkészülhetnek a hallgatók (bölcsőde, óvoda, kisiskolás kor), Kodály Zoltán és munkatársai által összeállított metódus szerint folyik a gyermekek zenei nevelése. Az előadás néhány területet ragadott ki ebből a folyamatból, mellyel szemléltetni kívánta a gyakorlatban is a zenei nevelésre felkészítő oktatás feladatait és a már elért eredményeket. A bemutatáshoz Kodály Zoltán írásaiból kiemelt gondolatok, pedagógiai műveiből megszólaltatott szemelvények  és pedagógiai célra felhasználható zenei anyagok szolgáltak alapul, melyek megismerésével, elsajátításával, a pedagógusjelöltek jól alkalmazható zenei és módszertani tudásra, készségekre tesznek szert tanulmányaik során.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Zene, Tanárképzés

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Bartáné Dr. Góhér Edit (előadó)

32:10

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

543
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8973" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés