Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A jövedelemeltitkolás okai és következményei különös tekintettel Magyarországra

271

A jövedelemeltitkolás okai és következményei különös tekintettel Magyarországra


A jövedelemeltitkolás, adóeltitkolás, feketegazdaság korunkban a fejlett piacgazdaságokban is komoly gondokat okoz. Különösen válság idején fordult a figyelem a nem kívánatos jelenségek felé, amelyek megcsapolják az állami költségvetés amúgy is mindig szűknek mutatkozó bevételeit. Az állami bevételkiesés rendkívül tetemes szerte a világon. A jövedelemeltitkolást különböző, ellentmondásos jelenségek, okok hívják életre és táplálják, melyek közgazdasági, gazdaságpolitikai, pszichológiai, szociológiai, tradicionális, történelmi és specifikus, országhoz kötött összefüggéseken alapulhatnak. Rendkívül fontos az okok pontos alapos feltárása, azért, hogy sikeresen vehessük fel a harcot a jövedelemeltitkolás, adóeltitkolás, feketegazdaság ellen.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Közgazdaságtan

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Nagy Imre Zoltán (előadó)

25:06

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

271
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8961" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés