Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Irodalom és más médiumok

501

Irodalom és más médiumok


Az irodalom hat ránk és megragad bennünket: érzékileg észleljük, élvezve megértjük és reflektálva értelmezzük. A társművészetek közegei, a hírközlés, a látvány és hang rögzítésének, továbbításának eszközei hatást gyakorolnak az irodalmi olvasásra. A médiakonfigurációk versengésének korában az irodalom továbbra is összetett képzetes cselekvési mintákat közvetít a műélvező számára: lezárhatatlan értelmezésre hív, játékos részvételre késztet, „tudatos öncsalásra” csábít, szellemi és vitális energiákat szabadít fel. A nyelvi műalkotás különféle közvetítő közegek ötvözetének tekinthető. Egyszerre zene, képszerű szövegfelület, nyomtatott formájában anyagszerűen érzékelhető műtárgy, amelynek aligha rekeszthető be a története.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Irodalom, Kommunikációs tudományok

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dobos István (előadó)

39:09

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

501
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8945" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés