Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Miért vadászunk?

2463

Miért vadászunk?


Vadászni ott lehet, ahol van vad. A vadat ma úgy tekintjük, mint egy adott terület természetes produktumát, amelyet - megőrzésének biztosítása mellett - hasznosíthatunk. A hasznosítás feltétele a bölcs gazdálkodás, azaz az élőhelyek védelme, szükség esetén fejlesztése, valamint a fenntartható, optimális hozam szerinti vadászat. Az ilyen vadászatot modern fenntartó vadászatnak hívjuk. Miért is vadászunk? Azért, mert vadászni szükséges. Szükséges, mert a vadászat egy ősi, az emberi evolúció során rögzült ösztön legautentikusabb kiélését jelenti, amihez a vadászható állatfajok fenntartható, bölcs hasznosítása teremti meg az ökológiai feltételeket.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Környezettudomány, Állatökológia, Mezőgazdasági politika, Mezőgazdasági tervezés

tudósok előadásai

Dr. Prof. Faragó Sándor (előadó)
Dr. Vörösmarthy Dániel (megszólalók)
Dr. Hegedűs Csaba (megszólalók)
Tollner György (megszólalók)
Varga Edit (műsorvezető)
Országos Magyar Vadászkamara Kürtegyüttese (előadóművész)

1:01:07

2006. november 20.

Marianna Nagy

2014. május 14.

2463
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8342" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés