Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Lopakodó járvány- a nemi érintkezéssel terjedő fertőző betegségek

796

Lopakodó járvány- a nemi érintkezéssel terjedő fertőző betegségek


A szexuális úton terjedő betegségek jellegzetes csoportot alkotnak a fertőző betegségeken belül. Ide tartozik pl. az AIDS, a szifilisz, a gonorrhoea, a trichomoniázis, a klamidiázis és a hepatitisz-B. Jelentőségüket az adja, hogy nagy a fertőzések száma, és ez a szám folyamatosan emelkedik hogy közvetve vagy közvetlenül az életet veszélyeztetik hogy súlyos demográfiai következményekkel járhatnak, rontják a népesség reprodukciójának esélyét hogy kórismézésük, kezelésük esetenként nagyon költséges hogy a megelőzés mindmáig meg nem oldott feladat.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Humán orvostudomány, Fertőzések, Közegészségügy

tudósok előadásai

Dr. Horváth Attila (előadó)

44:43

2005. május 9.

Marianna Nagy

2014. május 14.

796
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8308" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés