Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Énszerkezet, önteremtés- József Attila üzenete

5726

Énszerkezet, önteremtés- József Attila üzenete


Minden nagy költészet az ember benső világának új tervrajzát, labirintusainak eddig nem ismert térképét alkotja meg, de egyben arcképet, önarcképet is ad. József Attila azért volt Ady mellett a 20. század legjelentősebb költője, mert önmagunk megértésének új formáira talált. A harmincas évek első felében a dolgok és a lélek közös rendjének térképét rajzolta meg, majd a vallomás, az én belső szerkezetét kutatta, és végül saját testét is egy költői-nyelvi rend szerint írta halállá. József Attila az előadás napján lenne éppen száz éves.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Irodalom, Magyar irodalom

tudósok előadásai

Dr. Bókay Antal (előadó)

51:13

2005. április 11.

Marianna Nagy

2014. május 14.

5726
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8305" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés