Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Teljesítményfokozás, dopping és sport

5541

Teljesítményfokozás, dopping és sport


Az embereket mindig is izgatta a teljesítményfokozás lehetősége az ókori olimpiáktól napjainkig. Az előadás bemutatja, hogy a gyógyszeripar történetében hogyan jelentek meg a klasszikus doppinganyagok, az idők során milyen kémiai és fizikai módszereket fejlesztettek ki a sportolók teljesítményének fokozására, illetve hogy milyen eljárások születtek a doppingolás elfedésére. Külön hangsúlyt helyez a hormonális teljesítményfokozó szerek megjelenésére és alkalmazására a különböző sportágakban. Végül szóba kerül majd a géndopping, amely a legújabb tiltott módszer a doppinglistán.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Sportorvostan, Gyógyszerészeti tudományok, Gyógyszerkémia

tudósok előadásai

Dr. Pucsok József (előadó)

49:22

2004. október 4.

Marianna Nagy

2014. május 14.

5541
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8285" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés