Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A társadalmi mobilitás forrásai

2485

A társadalmi mobilitás forrásai


A magyar szociológia egyik meghatározó alakja előadásában bemutatja, hogy az esélyegyenlőség eszméje miképpen valósult meg az elmúlt évtizedekben, és hogy megvalósulhat-e egyáltalában. A társadalmi közbeszédben többnyire a mobilitás korlátairól hallani - az előadás a szociológiai kutatások tükrében a mobilitás lehetőségeit elemzi, külön is hangsúlyozva az oktatás szerepét. Modellezi az egyén lehetséges mozgásait a társadalomban, és nagy hangsúllyal tárgyalja a képességek, szociális adottságok és életesélyek gyakran szélsőségesen értelmezett, ám a valóságban bonyolult viszonyrendszerét.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Szociológia

tudósok előadásai

Dr. Kolosi Tamás (előadó)
Varga Edit (előadó)

50:10

2007. február 19.

Marianna Nagy

2014. május 14.

2485
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8267" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés