Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Info- bionika és érzékelő számítógépek

1160

Info- bionika és érzékelő számítógépek


Az elmúlt évtizedben az információs technológiák, a biotechnológiák és az idegtudomány találkozásából új kutatási terület jött létre, mely új termékek, szolgáltatások születéséhez is hozzájárult. Az előadás sok-sok példa segítségével ismerteti a rendkívül izgalmas új kutatási és innovációs törekvéseket, az "érzékelő számítógépek" születését és fejlődését. A biológia területén elsősorban az idegrendszer motiválta információtechnikai eszközökkel és gépekkel ismerkedhetünk meg, majd szó esik az élő szervezetekbe beépített protézisekről is. Az aggyal közvetlen kapcsolatba kerülő chipek a mesterséges eszközök és az élő szervezetek közötti szimbiózis irányába mutatnak. Az info-bionika területe a technológiai fejlődés, a társadalmi várakozások és a bioetikai megfontolások érzékeny kölcsönhatását is szemléletesen példázza.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Számítógéptudomány, Ember-gép kapcsolat, Alkalmazott informatika, Bioinformatika, Műszaki tudományok

tudósok előadásai

Dr. Roska Tamás (előadó)

44:08

2004. június 7.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1160
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8247" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés