Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Bank és kockázat

1112

Bank és kockázat


Az 1970-es elejétől kezdve a pénzügyi piacokon erősen megnőttek az ingadozások, melyek kivédésére egyre bonyolultabb, ún. származtatott termékek jelentek meg. Ezek kifejlesztése és árazása, a megnövekedett kockázatok kezelése a bankokban korábban megszokottnál lényegesen magasabb szintű matematikai technikákat követel, ami az erős kvantitatív háttérrel rendelkező munkaerő (matematikusok, informatikusok, sőt fizikusok) tömeges alkalmazásához vezetett a világ vezető pénzintézeteiben. Az utóbbi években ez a folyamat Magyarországon is megindult, az előadó (aki "civilben" az ELTE fizikus egyetemi tanára) is ennek révén került kapcsolatba a pénzügyi kockázattal - előbb mint kutatási témával, később pedig néhány éven át az egyik vezető magyarországi bank kockázatkezelési osztályának vezetőjeként a gyakorlatban is.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Közgazdaságtan, Bankügyletek, Pénzügytudomány

tudósok előadásai

Kondor Imre (előadó)

51:15

2004. május 24.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1112
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8246" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés