Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Jó ízlés, rossz ízlés

3775

Jó ízlés, rossz ízlés


"Mindenkinek megvan a maga ízlése" - "Az ízlésről nem lehet vitatkozni": ugye ismerős fordulatok? Mindennap halljuk, használjuk őket. De vajon a széptan hivatásos művelői, a filozófusok és esztéták hogyan magyarázzák az ízlés fogalmát? Összeegyeztethető-e individuális ízlés és sensus communis, azaz közös érzék? Mi az, amit megítél az ízlés? Hogy lehet jó ízlésre szert tenni? Az előadás az ízlés filozófiájának másfél évszázados virágzását tekinti át. Az ízlés átalakulásának folyamatát a Belvederi Apollón példáján mutatja be, és kitér a fogalom 19. század utáni történetére.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Filozófiatörténet, Filozófia, Esztétika

tudósok előadásai

Prof. Radnóti Sándor (előadó)

56:09

2003. április 22.

Marianna Nagy

2014. május 7.

3775
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8202" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés