Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A növények társadalma

2496

A növények társadalma


Az előadásból megtudjuk, hogy a zöld növényzet valójában társadalmakból áll, amelyeknek gazdasági és társadalmi stratégiái és szigorú törvényei vannak. Szemléletes példákon keresztül ismerjük meg a növényi társadalmak szerkezetét, működési és gazdasági elveit. Szót ejtünk azokról a fontosabb tudományos eredményekről, amelyek a növényi közösségek és az emberi társadalom közös vonásaira utalnak. Az előadás azt kívánja bemutatni, hogy békés gazdasági együttműködés kialakítására van szükség az emberi társadalom létét alapvetően meghatározó növényi társadalmakkal.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Biológiai tudomány, Növényföldrajz, Növényélettan, Botanikai rendszertan, Növényökológia

tudósok előadásai

Prof. Emer Borhidi Attila (előadó)

51:41

2002. december 2.

Marianna Nagy

2014. május 7.

2496

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8185" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés