Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Logisztika régen és most: Időutazás Hannibál elefántjaitól az óriás konténerhajókig

1293

Logisztika régen és most: Időutazás Hannibál elefántjaitól az óriás konténerhajókig


Mi a közös az ókor nagy háborúiban, a török hadjáratokban és napjaink fegyveres konfliktusaiban? A logisztika kiemelt jelentősége. Ahogy egy híres admirális mondta: „Nem tudom, mi a logisztika, de az ördögbe is, biztosan nagy szükségem lenne rá!”

Az előadás során a hallgatóság megismerkedhet az ókor és középkor logisztikai kihívásaival (Elefántokkal az Alpokon át? Felépíteni a piramisokat?) és az akkori technológia válaszaival.

Szó lesz ezenkívül napjaink modern logisztikájáról is: Óriáshajók, melyek nem tudnak a La Manche csatornán közlekedni méretük miatt, óriásgépek melyek miatt át kell építeni a repülőtereket és 2,5 kilométer hosszú vasércszállító vonatok.

És mert nem csak a méret a lényeg: Hogy lehet az, hogy egy futárszolgálattal feladott kis doboz 24 óra alatt a föld túlsó oldalán kézbesítésre kerül?

Mindezeken túl szó lesz sok egyéb érdekességről is a logisztika és az áruszállítás világából.

több kevesebb


Junior Egyetem

Dr. Németh Péter (előadó)

38:12

2013. április 16.

Szűr Gábor

2014. február 21.

1293
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/7660" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés