Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Beszélgetés az asztrobiológiáról

1437

Beszélgetés az asztrobiológiáról


Az emberiséget régóta izgatja, hogy a végtelen űrben van-e máshol is élet. 1977-ben lőtték fel a Voyager űrszondát, mely rengeteg információval indult útnak egy vélelmezhetően intelligens civilizáció számára. A szonda zeneszámokat,  idős és fiatal embereket ábrázoló képeket és különböző nyelveken elmondott üdvözleteket tartalmazott. Vajon veszélyt jelentenek a földön kívüli civilizációk ? Stephen Hawking szerint több földön kívüli civilizáció létezhet, és veszélyt is jelenthetnek, ezért jobb, ha csak megfigyelünk és nem üzengetünk. Igaza lenne Hawkingnak? Milyen esélyei és reményei vannak a „hallgatózásnak? Mi történne, ha valóban fognánk intelligens létre utaló jeleket?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Csillagászat, Asztrofizika, Kozmológia

kerekasztal-beszélgetés

Lévai Balázs (műsorvezető)
Dr. Almár Iván (szereplő)
Szathmáry Eörs (résztvevő)
Dr. Kiss László (résztvevő)
Goják jános (előadó)
Vinkó József (résztvevő)

50:28

2011. február 27.

Marianna Nagy

2013. augusztus 8.

1437

4.0
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/6757" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés