Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Beszélgetés a szemantikus webről

847

Beszélgetés a szemantikus webről


Mi történik, amikor beírunk egy keresőprogramba egy nevet vagy egy szót? Vagy ha egy webes program segítségével szeretnék lefordítani egy szöveget? Ilyenkor a háttérben az informatika, a matematika és a nyelvészet közös eredményeit, a nyelvtechnológia kutatási vívmányait használjuk. Ahogyan ezek fejlődnek, úgy fejlődik az internet is. Azt sokan tudják már, mi a web 2.0, azt is tudjuk, mit jelent a szemantika (jelentéstan), de azt kevesen tudják pontosan megmondani, mit is jelent a szemantikus web. Illetve, hogy jön-e már a web 3.0, és ha jön, milyen paradigmaváltást eredményez majd.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Nyelvtudomány, Szemantika, Műszaki tudományok, On-line információs szolgáltatások

kerekasztal-beszélgetés

Lévai Balázs (műsorvezető)
Dr. Kornai András (szereplő)
Dr. Prószéky Gábor (résztvevő)
Dr. Szakadát István (résztvevő)
Dr. Pléh Csaba (résztvevő)
Varasdi Károly (résztvevő)

48:37

2011. február 13.

Marianna Nagy

2013. augusztus 8.

847
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/6746" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés