Ön jelenleg a(z) Drupal Közösség Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A Drupal honosítása

319

A Drupal honosítása


Előadásomban áttekintjük a Drupal jelenleg elérhető fordítási lehetőségeit. Pár szóban megemlítem az alapmotor Locale felületét, melyen lefordítunk pár szöveget, majd ugyanezt a Localization client modul segítségével is elvégezzük helyben. A Translation template extractor modul helyi használatával és a PoEdit felfedezésével folytatjuk az ismerkedést, majd ezt követően a gyakorlatban is csatlakozunk a magyar fordítói csapathoz. Áttekintjük a http://localize.drupal.org felületét, ismertetem a működését. A webes felületen is fordítunk egy párat, majd ezt követően összekötjük a helyi fordításban szerzett .po fájlos tapasztalatainkat a közösségi fordítással. Ezt követően beállítjuk a Localization client modulunkat távoli beküldésre és megvizsgáljuk ennek hatását is. A remek Language checker nevű modulra is vetünk egy röpke pillantást, majd az előadást a Localization update modul rövid ismertetésével zárom. Az előadás keretében fokozatosan lefordítjuk és elérhetővé tesszük egy kisebb modul vagy smink honosítását.

több kevesebb


Drupal, Drupal Hétvége, Drupal Hétvége 2011

Informatika

27:50

2011. november 26.

Szügyi Tamás

2011. december 13.

319
<iframe width="480" height="385" src="//drupal.videotorium.hu/hu/embed/3685" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés