Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Biztonságosabb utak – Mit tehetnek a mérnökök az úton lévők biztonságáért?

296

Biztonságosabb utak – Mit tehetnek a mérnökök az úton lévők biztonságáért?


A közúti közlekedés biztonságának színvonalát műszaki, gazdasági, társadalmi és más tényezők egyaránt befolyásolják. Az előadás bemutatja a nemzetközi trendeket és Magyarország helyzetét a világ országai között.
A balesetek döntő részéért a közlekedésben résztvevők a felelősek, de a közutak kialakításának is jelentős szerepe van a biztonságban. Az előadás szól az úttervező mérnökök feladatairól; arról, hogy a műszaki, gazdasági, környezeti szempontok mellett hogyan lehet figyelembe venni a közlekedő emberek képességeit és tulajdonságait az úttervezésben.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, Széchenyi Tudományos Est, Tudomány Győrben Mindenkinek

Műszaki tudományok

közlekedés, Széchenyi István Egyetem, Széchenyi Tudományos Est

Prof. Koren Csaba (előadó)

51:48

2011. április 6.

Szűr Gábor

2011. május 12.

296
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/2992" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés

Csatolmány letöltés

ppt_KCs_0406.pdf