Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Magyarország környezeti jövőképe – globalizációtól a Kárpát-medencéig

554

Magyarország környezeti jövőképe – globalizációtól a Kárpát-medencéig


A jövőkép készítés nem csupán a környezeti elemekre : a talajra, vízre, levegőre, élővilágra határoz meg célállapotokat, hanem elemzi az állapotváltozásokat leginkább befolyásoló társadalmi tényezőket, gazdasági okokat is, a világméretű trendektől - mint például a klímaváltozás - a régiók, települések arculatát formáló folyamatokig.
Magyarország környezeti jövőképét először csaknem húsz esztendeje - az ENSZ Környezet és Fejlődés Világkonferenciához kapcsolódóan kíséreltük meg fölvázolni. Tíz évvel később az elemzést megismételtük. Ma ismét időszerű áttekinteni, hogy mit és mennyire sikerült megvalósítani a jó levegő és termőföld, tiszta víz, változatos táj, élhető város célkitűzésekből.


több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, Széchenyi Tudományos Est, Tudomány Győrben Mindenkinek

Természettudományok

széchenyi tudományos est, tudomány győrben mindenkinek, Széchenyi István Egyetem, környezetvédelem

Dr. Bulla Miklós (előadó)

1:01:22

2010. december 8.

Szűr Gábor

2011. január 13.

554

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/2566" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés