Ön jelenleg a(z) Magyar Tudományos Akadémia Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Eötvös-koszorúk és tudományos díjak átadása

1770

Eötvös-koszorúk és tudományos díjak átadása


Eötvös József-koszorút vehetett át Fried István, az irodalomtudomány doktora, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék Professor Emeritusa, Gallyas Ferenc, a biológiai tudományok doktora, a Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Idegsebészeti Klinika Professor Emeritusa, Nagyné Szegvári Katalin, az állam- és jogtudomány doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Professor Emeritája, Nyíri András, a műszaki tudomány doktora, a Miskolci Egyetem Professor Emeritusa, Schneider Gyula, a kémiai tudomány doktora, a Szegedi Tudomány Egyetem Szerves Kémiai Tanszék, kutatóprofesszora, valamint Somorjai Endre, a fizikai tudomány doktora, az MTA Atommagkutató Intézet Professor Emeritusa és Szendrő Péter, a mezőgazdasági tudomány doktora, a Szent István Egyetem, rector emeritusa, a Gépészmérnöki Kar Professor Emeritusa. 

Az MTA elnöke Szily Kálmán-díjat adományozott Bertók Krisztinának, az MTA Titkárság Szervezési és Területi Titkársága osztályvezetőjének. A Simonyi Károly Szakkuratórium díját Pálla Gabriella, a fizikai tudomány doktora, valamint Bokor József, az MTA rendes tagja vehette át. A Paksi Atomerőmű Részvénytársaság és a Wigner Jenő-díj kuratóriuma Wigner Jenő-díjat adományozott Keresztúri Andrásnak, a KFKI Atomenergia Kutatóintézet Reaktoranalízis Laboratórium laboratóriumvezetőjének, és Lovas Istvánnak, az MTA rendes tagjának. 

A Richter Gedeon Részvénytársaság és a Magyar Tudományos Akadémia által alapított Bruckner Győző-díjat Kövér Katalin, a kémiai tudomány doktora vehette át. Hevesy György-díjban részesült Lévai Béla, a kémiai tudományok doktora, valamint Nagy Sándor, a kémiai tudományok kandidátusa. A Magyar Tudományos Akadémia által a MÁV Zrt. kötelezettségvállalása mellett létrehozott Mikó Imre-díjat Sostarics György nyugalmazott egyetemi docens, Gábor Péter nyugalmazott egyetemi adjunktus és Harza Ferenc, a MÁV Tervező Intézeti osztályvezetője, mérnök tanácsos kapta. A Kapolyi László akadémikus által alapított díj kuratóriuma a 2010. évi Vitális István tudományos díjat adományozta Alföldi Lászlónak, a földtudomány doktorának. Akadémiai Szabadalmi Nívódíjban Apostol János, a mezőgazdasági tudomány kandidátusa, Kéri György, a biológiai tudomány doktora, valamint Purnhauser László, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa részesült. A Pungor Ernő-díjat Ilisz István PhD vehette át.
(forrás: http://www.mta.hu/)

több kevesebb


A Magyar Tudomány Ünnepe, A Magyar Tudomány Ünnepe 2010, Magyar Tudomány Ünnepe 2010, Plenáris előadások

Pálinkás József (előadó)

28:17

2010. november 3.

Főosztály Kommunikációs

2010. november 17.

1770
<iframe width="480" height="385" src="//mta.videotorium.hu/hu/embed/2238" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>