Ön jelenleg a(z) Széchenyi István Egyetem Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Napenergia mint üzemanyag - Közúti közlekedés tankolás nélkül

1704

Napenergia mint üzemanyag - Közúti közlekedés tankolás nélkül


A Föld lakói számára egyetlen valóban megújuló energiaforrás a Nap. Az emberiség, amennyiben a mai létszámában meg akar maradni, csak ebből használhat fel, közvetve vagy közvetlenül. A közlekedési célú felhasználás legegyszerűbb formája a napelem, amely villamos energiát szolgáltat. Hogyan tudjuk ezt az energiát a jelenlegi szintű közlekedésben felhasználni, miképpen képzelhető el ennek elterjesztése, milyen járművekkel és hogyan tudunk úgy eljutni céljainkhoz, hogy életfeltételeink megmaradjanak- erről szól az előadás.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, jUNIor Egyetem

Környezetvédelem, Gépészet, Elektromos járművek, Közlekedési energiatakarékossági technológiák

Dr. Varga Zoltán (szerző)

1:13:26

2010. június 9.

Szűr Gábor

2010. szeptember 29.

1704
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.videotorium.hu/hu/embed/2032" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>