Múzeumi Digitalizálási Konferencia: Mayer Erika előadása

224

Múzeumi Digitalizálási Konferencia: Mayer Erika előadása


Az információs társadalom korában a szerzői jogvédelem alatt álló művek felhasználásának is új dimenziója alakult ki. Egyre nagyobb az igény a művek digitalizálására, azoknak interaktív módon történő hozzáférhetővé tételére . A művek digitalizálása azok megőrzése szempontjából is jelentőséget kap.  
Otthonunkban, a monitor előtt ülve a világ távoli pontján lévő múzeumi gyűjteményekben barangolhatunk, élvezhetjük a műalkotásokat virtuális látogatás keretében. De ma már valamire való kiállítás sem képzelhető el interaktív, számítógépes installáció nélkül, amellyel a látogató a bemutatott művekről szerezhet bővebb információt, vagy éppen játékos formában ismerkedhet meg azokkal.
A szerzői jog bár törekszik arra, hogy a művek új típusú felhasználásaira megfelelő szabályozási választ adjon, ez a törekvés az infokommunikációs technológiák rohamtempójú fejlődése, a folyamatosan változó felhasználási módok és szokások miatt szinte lehetetlen kihívást jelent.
Az előadás során ezekre a kérdésekre, szabályozási nehézségekre tekintünk rá.

több kevesebb


Múzeumi Digitalizálási Konferencia

Humán tudományok, Muzeológia

MUZEUM@DIGIT

24:24

2013. június 10.

Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ

2013. augusztus 6.

224
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/hu/embed/6691" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>