Elektrotermikus_raketahajtomu.mp4

304

Elektrotermikus_raketahajtomu.mp4


Bató Sándor, Wigner FK RMI             Magyarországon rengeteg sikeres űrtechnológiai fejlesztés folyik ebben a pillanatban is, azonban valamit hiányoltam a palettáról. Nem találkoztam olyan tervezettel, amely a reaktív meghajtással foglalkozna. Úgy gondoltam, hogy ebben a szegmensben még lehet újat mondani. Az elektromos hajtóművek nem számítanak újdonságnak, már számos sikeres űrszondánál is ezt a meghajtást alkalmazták. Az elektromos rakétahajtóművek egyik alváltozata az elektrotermikus hajtómű. Ezen belül is többféle változat lehetséges. Ezeket a fejlesztéseimet mutatnám be. Hozzáteszem: ezzel még nem merítettem ki a lehetőségeimet. Ha látok érdeklődést, azokat is közzéteszem.
Egy ilyen, vagy ehhez hasonló hajtóművel megépített kis műhold vagy szonda már nem csak passzív kockaként keringene. Passzív alatt azt értem, hogy nem képes módosítani a pályáját az egyébként sokféle feladatot végző eszköz, hanem pályamódosításokra is képessé válna, és lehetőség nyílna távolabbi térségekbe is eljuttatni. 

több kevesebb


Űrtechnológia

rakéta, rakétahajtómű, elektrotermikusrakéta, electrothermal, rocket, engine

4:32

2019. január 8.

Bató Sándor

2019. január 8.

304
<iframe width="480" height="385" src="http://videotorium.hu/hu/embed/28857" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés