You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

A genomika alkalmazása és kérdései - megoldás csak együtt!

465

A genomika alkalmazása és kérdései - megoldás csak együtt!


Az ember génállományának elemzése egyre olcsóbb és gyorsabb. Az ilyen szolgáltatások iránt folyamatosan nő az érdeklődés, a genetikai gyorstesztek már piacra kerültek és bárki számára hozzáférhetők. Mennyire megbízhatóak ezek a vizsgálatok? Mi a helyzet a klinikumban végzett komolyabb tesztekkel, hogyan segítik a gyógyítást? A genetikai információk kinyerésének egyszerűsödése előtérbe állítja a jogi szabályozás szükségességét. A legtöbben szeretnék, ha személyre szabott orvosi kezelést kapnának a jövőben, de azt már nem, hogy a biztosítók vagy a munkaadók is hozzájussanak genetikai információikhoz. Hogyan lehet biztosítani az adatvédelmet ezen a területen? Egyáltalán kié a genetikai információ? Mik a még meg se született nemzedékek jogai? Mit jelent a genetikai háttér ismeretének pszichológiája, létezik-e a nem tudás joga?

More Less


Mindentudás Egyeteme

Ethics in health sciences, Genomics

kerekasztal-beszélgetés

Balázs Lévai (presenter)
Dr. József Kovács (lecturer)
Tamás Simon (lecturer)
Prof. Judit Sándor (lecturer)

6:07

6 February, 2011

Erika Bilicsi

19 August, 2014

465
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/9140" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download