Elektrotermikus_raketahajtomu_uregkatoddal_2..mp4

43

Elektrotermikus_raketahajtomu_uregkatoddal_2..mp4


Bató Sándor, korábban WIGNER FK RMI, jelenleg EK


Hosszú szünet után ismét lendületbe hoztam a tervezetet, amely az elmúlt másfél évben úgy leült, akár az iszap. Ez már a „ver.2.”. Sok újat még nem tettem hozzá, de legalább ismét történik valami.
Az „üregkatód rakéta” a korábban közzétett mikrohullámú és egyenáramú rakétahajtómű továbbfejlesztésének tekinthető. Ez még akkor is így van, ha elsőre ez nem tűnik egyértelműnek. Az üregkatódos hajtómű egy érdekes lehetőség, amely egyesíti a mikrohullámmal ill., az egyenáramú ívvel fűtött rakáta előnyös tulajdonságait, azonban mégis egészen más úton jár.
Erről a folyamatban lévő fejlesztésről készítettem egy összefoglalót, amelyet a már "megszokott" módon, filmszalag formájában teszek közzé. 
Mivel e tervezet igen képlékeny, folyamatosan fejlődik, ezért nem tudom mindezt úgy megtenni, mint ha már egy lezárt folyamatról írnék. Éppen ezért inkább nevezném munkakanyagnak és ennek megfelelően "gördülő frissítéssel" teszem közzé az újabb eredményeket. Egyszerűen átírom a már meglévőt vagy hozzáteszem az újdonságokat  és mindig a legújabb változat lesz itt olvasható illetve megtekinthető.

bato.sandor@energia.mta.hu

More Less


My works

Space technology

elektrotermikus, rakéta, üregkatód, electrothermal, rocket, engine, hollow, cathode

1:38

12 January, 2020

Sándor Bató

12 January, 2020

43
<iframe width="480" height="385" src="//videotorium.hu/en/embed/35815" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>