You are currently browsing the Videotorium site of the organization University of Szeged Klebelsberg Library. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Humanities and the digital age

316

Humanities and the digital age


Az előadás körvonalazni próbálja, hogy az angol nyelvterületen honos "digital humanities" téma mit is foglalhat magában: új diszciplína? kutatási módszertan? szemléletváltás? esetleg mindezek keveréke? A téma hazai és nemzetközi kezdetei is sorra kerülnek, mindazok az irányok, módszerek és eszközök, amelyek példázzák a terület sokoldalú megközelíthetőségét és természetesen erős hangsúlyt kapnak a szegedi és a könyvtári jellegű projektek. Az előadás célja, hogy -- madártávlatból ugyan -- de áttekintse a digitális bölcsészetet és a workshopunk kereteit nagyjából felvázolja. 

More Less


Digital humanities workshop in Szeged

Humanities, Library science, Digital content

digitális bölcsészet, adatbányászat, digitalizálás

Dr. Károly Kokas (lecturer)

28:16

12 October, 2015

Andrea Balatoni

26 October, 2015

316
<iframe width="480" height="385" src="//szte.videotorium.hu/en/embed/11894" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download